Műszaki leírás

A SCHUMACHER® kültéri nyílászárók TÓTH NORBERT, a SCHUMACHER® beltéri ajtók SCHUMACHER NÁNDORNÉ nemesnádudvari üzemében előállított termékek. Az alapanyag a szabványos előírásoknak megfelelő 10-12%-os nedvességtartalommal kerül feldolgozásra. A termékek szabvány és egyedi méretben is kivitelezhetőek. A nyílászárók úgynevezett névleges méret kialakításában készülnek. A névleges méret 1-1 cm-el nagyobb méretet jelent szélességében és magasságában is a tényleges méretnél, így biztosítva a falazás utáni elhelyezhetőséget. A gyártási technológia során a termékek natúr kivitelben készülnek. Igény esetén termékeinket Milesi típusú vizesbázisú lazúrrendszerrel felületkezeljük, így vásárlóink 18 különböző színből választhatnak.

A kültéri nyílászárók hossztoldott, rétegragasztott borovi fenyő élfából (I. o., kétoldalt radiális alapanyag), 68 mm-es, 78 mm-es és 90 mm-es szerkezetvastagsággal gyártódnak. A gyártmány jellemzője, hogy mind a tok, mind a szárny rétegragasztással és hossztoldással készül, mely megoldások, az utólagos deformációkat nagymértékben csökkentik. A szerkezetek megfelelő működését és jó légzárását korszerű, több ponton záródó GU vasalatok biztosítják. Az ablakokra és erkélyajtókra szoknyás vízvető kerül elhelyezésre, lazúrozott termékek esetén szárnytakaró is, amelyek a lecsapódó víz elvezetésére szolgálnak. A fokozott légzárás eléréséért a tagozati kialakítás, a tok és a szárny közötti hármas ütközéssel készül. A középső ütközésnél egy soron (68-as termékeknél) vagy két soron (78-as, 90-es termékeknél) tömítő gumiprofil kerül gyárilag beépítésre. A gyártmányok üveggel és fabetéttel ellátott állapotban kerülnek forgalomba. A beépített üvegszerkezet „T-68”-as termékeknél 24 mm, ami 2 rétegű, argongázzal töltött, Low-e bevonatos, így a hőszigetelési értéke Ug=1,0 W/m2K. A „T-78” Clímatrend termékeknél az üvegszerkezet 36 mm, ami 3 rétegű, argongázzal töltött, Low-e bevonatos, így a hőszigetelési értéke Ug=0,6 W/m2K. A „T-90” Clímatrend Extra termékeknél pedig az üvegszerkezet 48 mm, ami szintén 3 rétegű, argongázzal töltött, Low-e bevonatos, így a hőszigetelési értéke Ug=0,5 W/m2K.

A fabetétek is rétegesen kerülnek elhelyezésre a bejárati ajtókban, ami azt jelenti, hogy a két 20 mm-es fabetét közé 10 mm-es, 20 mm-es illetve 30 mm-es polisztirol hab kerül. Az ablakszárny és az üveg közötti rugalmas kapcsolatot, valamint a vízmentes záródást az előtétszalag és a szilikon alapú rugalmas tömítő biztosítja. A szárny belső oldalán üvegbeszegező léc rögzíti az üveget, mely szintén szilikonnal kerül tömítésre. Ennek szükségességét a lecsapódó lakáspára szakszerű elvezetése teszi indokolttá.

A beltéri nyílászárók lucfenyőből és borovi fenyőből készülnek. A gyártmány jellemzője, hogy mind a tok, mind a szárny élragasztással vagy hossztoldással készül, mely megoldások az utólagos deformációkat nagymértékben csökkentik. A szerkezetek megfelelő működését Euro-Elzett zár biztosítja. A gyártmányok üvegezhető, félig üvegezhető és tele kivitelben kerülnek forgalomba. Az üvegezhető kivitelnél üvegbeszegő léc kerül elhelyezésre, amely a későbbiek során az üveg rögzítésére szolgál. A beltéri ajtók tokszerkezete kétféle módon készülhet: A fix tokkal készülő termékek tokvastagsága 12 cm, tartozéka a vakküszöb és a keményfa küszöb. Ezen termékek beépítése után hézagtakaró léc elhelyezése szükséges. Az utólagosan beszerelhető, állítható tokkal készülő termékek tokszerkezete 12 cm. Ezen termékek beépítése során hézagtakaró léc nem szükséges, mivel a tokszerkezet körbeöleli a falat.

Az így készre gyártott termékek műanyag fóliába csomagolva kerülnek forgalomba, mely a beépítésig megvédi a mechanikai sérülésektől, illetve a nedvességtől. A forgalomba hozott termék tartozékaként szerelvénycsomagot biztosítunk, mely tartalmazza a kilincset a csavarokkal együtt, valamint a vásárlói tájékoztatót és a szállítói megfelelőségi nyilatkozatot.

A kültéri nyílászárók a TERMÉKTANÚSÍTVÁNY szerint CE jelöléssel, a beltéri ajtók FAIMEI engedéllyel rendelkeznek.

X

Right Click

No right click